Hedwig Delescen

Hedwig richt zich met name op het financieel recht. Hedwig adviseert financiële ondernemingen over financiële (toezicht)wetgeving. 

Track Record

Haar cliënten zijn onder meer door banken gedupeerde ondernemers, investeerders, particuliere beleggers, beleggingsondernemingen en financiële dienstverleners. Zij assisteert klanten bij het verkrijgen van de nodige vergunningen voor financiële dienstverlening. Hedwig procedeert onder meer over financiële producten, kredietverleningen, vermogensbeheer, beleggingsadviezen, derivaten (waaronder renteswaps), geschillen met toezichthouders (waaronder over handhaving door AFM en DNB), schending van de zorgplicht en (al dan niet beweerdelijk) misleidende prospectussen. Zij procedeert onder meer bij gerechtelijke instanties maar ook bij klachtinstituten, zoals het KiFiD.

Hedwig Delescen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten financieel recht als hoofd rechtsgebied geregistreerd.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Hedwig spreekt Nederlands en Engels. Daarnaast heeft zij een goede kennis van het Italiaans en een redelijke kennis van het Duits.

Gepubliceerde Artikelen

Crowdfunding - denk aan de 5 vereisten financieel recht

Lees verder

Crowdfunding - denk aan de 5 vereisten financieel recht

Lees verder